Cadena

Antena 3

Presentadora

Rosa Maria Sardà

Temporada

06/01/1998

Format

Toni Cruz / Josep M. Mainat

50 años de cámaras ocultas

Una invenció com la de les càmeres ocultes mereixia un homenatge. I això és el que van fer Gestmusic i Antena 3 Televisión el 6 de gener de 1998: emetre un programa per celebrar els cinquanta anys del naixement d’aquest gènere. La popular actriu Rosa Maria Sardà fou la mestra de cerimònies d’aquest únic programa de noranta minuts, en què es va fer un repàs de les millors càmeres ocultes de tots els temps, amb especial cura per aquelles que en van ser les pioneres.

El realitzador i pràcticament l’inventor de les càmeres ocultes fou el nord-americà Alan Funt, tècnic de ràdio de les Forces Armades, que va començar, el 1946, posant micròfons ocults a la ràdio on treballava. Així, va crear el programa Candid microphone, que va tenir molt d’èxit i fou l’origen de la brillant idea de fer el mateix amb el cinema i la televisió, precursora del programa per a la NBC Candid camera, amb més de quaranta anys de programació. I la nissaga continua perquè el fill d’Alan Funt ha heretat del seu pare el gust per les bromes i és el presentador d’un espai d’aquest estil per a una cadena de la televisió nord-americana.

50 años de cámaras ocultas va permetre repassar el millor de la història de la televisió i el cinema d’aquest gènere. S’hi van poder veure accions amb personatges d’excepció, com Woody Allen, amb només vint anys; Jane Mansfield, que intentava convèncer un taxista perquè amagués un chihuahua a la seva samarreta, o al genial Buster Keaton, fent de les seves en una cafeteria.

A més a més del millor de la televisió d’importació, l’especial cinquantenari de càmeres ocultes va comptar també amb alguns gags de produccions espanyoles, amb alguns dels millors moments del programa T’ha tocao i amb fragments de les pel·lícules de Manuel Summers dedicats a les bromes amb càmeres ocultes, de les quals van ser víctimes molts espanyols.

Emissions

Programa Cadena Temporada Audiència mitjana Mitjana de share
50 años de cámaras ocultas  Antena 3 06/01/1998 3.314.000 21,10 %
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 1362687425.