Cadena

TV3

Temporada

2015

Format

Gestmusic Endemol

BENVINGUTS AL POBLE

El documental ‘Benvinguts al Poble’ sobre Prat de Comte per a TV3, que s´emetrà dins del programa Sense Ficció, un programa presentat per en Joan Salvat que s´emet els dimarts a la nit a la televisió pública de Catalunya.

És un documental de 50 minuts en el que s´explica la situació de Prat de Comte, els motius del seu despoblament, la crisi que viu el poble davant l´amenaça del tancament de l´escola i la solució que han trobat per a evitar-ho. El documental arrencarà amb la crida que va fer l’ajuntament buscant famílies i analitzarà la resposta que va tenir aquesta crida. Coneixerem les històries d’alguns dels interessats a instal·lar-se a Prat de Comte. Farem un seguiment a les famílies que al final s’instal·lin i també coneixerem els motius dels que han decidit no fer-ho. El programa acabarà amb l’arrencada del curs escolar 2015-2016 amb la continuïtat de l’escola garantida.

Aprofitarem l’exemple de Prat de Comte per parlar de com és la vida en un poble petit, de l’envelliment de la població, de la manca de perspectives pels joves, de noves iniciatives per retenir als habitants, de la convivència, de l’adaptació, de la idealització de la vida rural, del dia a dia, dels de casa i dels de fora… de com és la vida a l’hivern, de com s’anima a l’estiu i de com torna a ensopir-se quan comença setembre. El programa és centrarà en la gent, en els veïns de de Prat de Comte, tant dels habituals com dels que hi van a passar els caps de setmana.

Però sobretot, de com tot un poble fa pinya quan hi ha un problema, com s´ajunten forces per a solucionar-ho i com s´aconsegueix mantenir viu un poble i que no acabi desapareixent.

Emissions

Programa Cadena Temporada Audiència mitjana Mitjana de share
Benvinguts al poble TV3 15/12/2015  281.000 9,30%