Cadena

Telecinco

Presentadors

Roberto Sánchez / Manuel Acedo / Gregorio Benítez

Temporada

1999

Format

Toni Cruz / Josep M. Mainat / Joan Ramon Mainat

En el Candelabro

‘En el Candelabro’ (cèlebre expressió utilitzada per la model Sofia Mazagatos en comptes de l’expressió “estar en el candelero”) fou un late night show en directe creat per a les nits d’estiu de 1999 a Telecinco, en el qual –de dilluns a divendres, a partir de mitja nit– es repassaven les notícies, els problemes i els temes característics de l’època estival.

Per a la seva realització es comptava amb la participació de quatre contertulians que variaven segons el tema proposat, però que en tots els casos estaven disposats a aportar i a defendre la seva opinió amb vehemència. Alguns dels polemistes que van passar pel programa van ser Begoña Ameztoy, Marisol Galdón, Sergio Makaroff, Rocío Martín, Oscar Nebreda, Carmen Vijande, Cristina Rapado, Enrique del Pozo o Carles Flavià.

Els temes de discussió i de tertúlia provenien de l’actualitat, però amb la frivolitat i la frescor d’un programa d’aquestes característiques. El sexe, el comportament de les parelles, les dietes gastronòmiques dels espanyols, la febre pel futbol o els problemes del trànsit a les grans ciutats van ser algunes de les qüestions tractades.

Reportatges, testimonis al mateix plató per argumentar a favor o en contra d’una polèmica i la participació del públic van conferir al programa pluralitat i dinamisme. Ara bé, la discussió seguia més enllà del programa, a través de tots els canals possibles per a la interactivitat: el correu electrònic, el fax i el telèfon.

Així, els teleespectadors no només hi podien aportar la seva opinió, sinó que fins i tot podien reconduir la discussió cap a altres temes que consideressin més importants o interessants. I encara més: l’audiència fins i tot tenia la potestat de posar fi al debat d’un tema i suggerir-ne un altre immediatament, o amonestar els contertulians, els testimonis i la resta de participants.

Aquest projecte estival es va confiar a un equip jove de periodistes, experimentats com a professionals de la ràdio, responsables del programa Si amanece nos vamos de la Cadena SER. Així, Roberto Sánchez fou el presentador d’En el candeblabro; Manuel Acedo l’ajudava en la seva tasca com a cinquè polemista; Gregorio Benítez actuava de portaveu de l’audiència, i Beatriz Rodríguez col·laborava en l’elaboració de reportatges, a més d’assistir el públic del plató. Més tard, s’hi va incorporar el reporter Javier Cárdenas, especialista en famosos, éssers i situacions peculiars.

Emissions

Programa Cadena Temporada Audiència mitjana Mitjana de share
En el Candelabro Telecinco 1999 793.000 18,70 %
This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 1362687425 Feed will not update.