Cadena

TVE

Presentadors

Ramón Langa / Francesc Cruanyes

Temporada

1999-2003

Format

Toni Cruz / Josep M. Mainat / Joan Ramon Mainat

Hora Punta / Hora Punta, lo nunca visto

‘Hora punta’ es va crear amb el propòsit d’oferir un programa que conjugués els elements propis d’un documental i d’un informatiu, amb el format conegut com infotaintment, una composició a cavall entre el programa informatiu i el d’entreteniment, dirigit al gran públic. El secret d’aquesta producció per a TVE fou oferir imatges espectaculars d’un gran interès humà.

Presentat per l’actor Ramón Langa, en la seva primera etapa, i posteriorment pel periodista Francesc Cruanyes, el programa es recolzava en un llenguatge verbal i visual de fàcil comprensió per a tots els públics. Les imatges, d’orígens molt diversos, es presentaven amb una estructura cinematogràfica que encara les feia més atractives i espectaculars.

Cada setmana passaven pel programa els casos més insòlits i hi havia un monogràfic dedicat a rescats espectaculars, fenòmens naturals com volcans, temporals, sismes submarins, accidents de trànsit, experiències amb animals, esports perillosos o motins a diferents presons del món, per posar-ne alguns exemples. Algunes de les imatges procedien de càmeres domèstiques, fruit de la casualitat o del do de l’oportunitat d’alguns aficionats a gravar.

Altres situacions d’alt risc i interès es van dramatitzar per fer-les intel·ligibles; a més, es presentaven amb un alt grau de realisme. Sovint, el mateixos supervivents eren els protagonistes de la història en primera persona. En alguns casos, aquests testimonis i els casos presentats eren esfereïdors, i feien palès que, molt sovint, la realitat supera la ficció.

Emissions

Programa Cadena Temporada Audiència mitjana Mitjana de share
Hora Punta TVE 1999 1.201.000 20,20 %
Hora Punta, lo nunca visto TVE 2003 926.000 15,30 %
This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 1362687425 Feed will not update.