Cadenes

TV3 / Canal 9

Temporada

2006-2008

Format

Endemol International

Sis a traïció – Vil metall

Sis concursants asseguts al voltant d’una taula, on hi ha dues maletes amb un total de 50.000 euros, expliquen una història que pot ser vertadera o falsa. Tots ells necessiten aquests diners, o això és el que diuen. Aquest és el plantejament inicial de Sis a traïció.

Cada concursant pot presentar proves que justifiquin que la seva història és verídica i els altres tenen el dret d’interrogar-lo per intentar esbrinar si diu la veritat.

Durant cinc hores i amb quatre rondes de votació, els concursants escullen qui volen fer fora del joc. Els criteris d’expulsió, que inicialment són la presumpta veritat o mentida de la història que han explicat, es van fent més complexos i imprevisibles a mesura que passen les hores i van guanyant prioritat els interessos personals, les aliances amb altres concursants o l’eliminació d’un rival potencialment perillós. Per facilitar pactes i estratègies, els concursants disposen d’un espai privat, la Cambra de Conspiracions, on poden reunir-se de dos en dos i parlar sense que els sentin, per pactar, criticar els altres i aconseguir la confiança de la resta de jugadors.

Quan només queden dos finalistes, han de jugar per mantenir els 50.000 euros del premi. Primer han d’esbrinar si les històries dels seus companys de joc eliminats eren veritat o mentida. Cada error els costarà 10.000 euros. Després amb els diners que els queden, els dos finalistes han de prendre la decisió més important: si desitgen compartir o no els diners del premi. Ha arribat el moment decisiu del concurs. Es seran lleials i compartiran els diners? Un d’ells trairà l’altre i s’emportarà tots els diners? O tots dos es trairan i marxaran amb les mans buides, víctimes de la cobdícia?

Sis a traïció és un repte psicològic amb concursants estrategues que tenen la perspicàcia per investigar i deduir si una història és vertadera, la fortalesa mental necessària per resistir la tensió del joc, la força per suportar les llargues hores de confrontació i l’ambient claustrofòbic del plató, i el talent per convèncer els altres per compartir el premi o per enredar-los i emportar-se tots els diners.

Emissions

Programa Cadena Temporada Audiència mitjana Mitjana de share
Sis a traïció TV3 2006 371.000 14,80%
Vil metall Canal 9 2006 84.000 6,70%
Sis a traïció TV3 2008 289.000 11,00%
This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 1362687425 Feed will not update.