Cadena

Canal 9

Presentadors

Juan y Medio / Lolita Flores

Temporada

1999

Format

Toni Cruz / Josep M. Mainat

Un siglo de canciones

L’estiu de 1999, Canal 9 va estrenar ’Un siglo de canciones’, un programa setmanal que era un gran espectacle musical elaborat amb les millors cançons dels últims cent anys. Els mateixos espectadors de la Comunitat Valenciana van crear una original llista d’èxits que cada setmana variava.

La cantant Lolita i un dels presentadors amb més gràcia, Juan y Medio, van conduir aquesta producció, que va tenir molt bona acollida entre el públic de totes les edats. Dirigit per Toni Cruz i Josep M. Mainat, ’Un siglo de canciones’va aconseguir elaborar, a través d’una iniciativa popular, una llista amb les millors cançons dels últims cent anys. La majoria van ser recordades al mateix programa a través dels seus intèrprets originals. Es van fer versions d’altres melodies a càrrec de l’equip de cantants del programa, o es van utilitzar com a banda sonora per mostrar imatges històriques. Fins i tot algunes cançons es van rememorar a través d’una cadena humana, en la qual per grups o en solitari recordaven diferents estrofes de la cançó.

Cantants de diferents generacions i estils van ser els protagonistes d’aquest espai. Sergio Dalma, Marta Sánchez, Rita Pavone, Concha Márquez Piquer, Manolo Escobar, Ketama, María Dolores Pradera, Raphael, Los del Río, Carmen Sevilla i molts altres van ser les estrelles musicals que van ajudar a recordar les melodies més estimades. Fins i tot la mateixa Lolita hi va cantar.

Un altre dels apartats d’‘Un siglo de canciones’ era un concurs familiar basat en preguntes musicals i una sèrie d’imatges de diferents fets del segle XX que els participants havien de situar en un any exacte. Era una manera divertida i entretinguda de repassar els fets més rellevants dels últims cent anys, cosa que també es va fer a través de l’emissió d’alguns vídeos que recollien fets curiosos, com l’aparició del Biscuter o l’arribada a Espanya del turista deu milions. Un decorat modern i un cos de ball professional van donar al programa uns recursos escenogràfics dignes de la fi d’un segle.

Les teves cançons’ – Presentadors: Nina / Àlex Casanovas ‘2000 canciones’ – Presentadors: Lolita Flores / Juan y Medio ‘100 anys de cançons’ – Presentadors: Nina / Àlex Casanovas

Emissions

Programa Cadena Temporada Audiència mitjana Mitjana de share
Un siglo de canciones Canal 9 1999 254.000 19,00%
100 anys de cançons  TV3 1999 360.000 19,00%
Les teves cançons  TV3 2000 450.000 17,40%
2000 canciones  Canal 9 2000 286.000 20,63%
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 1362687425.