Cadena

Antena 3

Presentadors

Ximo Roviera /Paz Padilla / Esther Arroyo

Format

Toni Cruz / Josep M. Mainat

Vídeos, vídeos / Ene Ba Bideoak

Els vídeos domèstics amb grans dosi d’imaginació eren els protagonistes del programa que va emetre esporàdicament Antena 3 Televisión, el 1994 i 1995. Ximo Rovira era el presentador d’aquest espai en què concursaven quatre videoaficionats que portaven al plató autèntiques pel·lícules que el públic havia de votar. Les pel·lícules preferides, escollides cada setmana, passaven automàticament a la final dels divendres i optaven a premis suculents.

Bona part de l’èxit del programa també va ser gràcies a altres apartats de vídeos domèstics, com les càmeres ocultes, nens explicant acudits i històries amb el seu peculiar estil i l’escenificació de cançons populars. Els més famosos de la petita pantalla també hi van tenir el seu propi espai amb l’emissió d’algunes preses falses de la cadena.

Més endavant, l’estiu de 2001, de nou Antena 3 va fer un programa de vídeos domèstics amb el mateix nom, Vídeos, vídeos, però amb variacions substancials respecte a la primera edició. La popular actriu Paz Padilla presentava la segona edició del programa, en què es van repartir molt milions. Cada diumenge al vespre, i després d’una preselecció, arribaven al concurs nou videoaficionats amb les seves gravacions. Un jurat, format per tres famosos, havia de decidir quina era la millor de totes després de diverses eliminatòries. El vídeo guanyador rebia un premi de mig milió de pessetes. Un altre dels apartats del concurs era el de paròdies. Els mateixos videoaficionats tenien la possibilitat de concursar en una secció en què podien parodiar anuncis, programes de televisió o escenes famoses de pel·lícules. Tot això esquitxat amb molt d’humor i amb els millors vídeos domèstics nord-americans.

En l’últim programa de la segona temporada, una gran gala feta en un teatre de Barcelona i que va coincidir amb la nit de Nadal, se’n va premiar els millors de cada apartat: un milió i mig per a la paròdia més reeixida i tres milions per al millor vídeo domèstic. A més a més, també s’hi van repartir premis als segons i tercers classificats de cada categoria.

Després d’alguns mesos, i coincidint amb l’arribada de l’estiu, la popular actriu Esther Arroyo fou la encarregada de presentar una tercera edició del programa que, de nou, va aconseguir molt bona audiència.

Emissions

Programa Cadena Temporada Audiència mitjana Mitjana de share
Ene ba bideoak ETB2 1992 n.d. n.d.
Vídeos, Vídeos Antena 3 1994 1.620.000 19,30%
Vídeos, Vídeos Antena 3 2001 1.838.000 19,40%
Vídeos, Vídeos Antena 3 2002 1.993.000 20%
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.