Cadena

TV3

Presentador

Alfonso Arús

Temporada

1994

Format

Alfonso Arús

Força Barça

La significació social, cultural, política i esportiva del FC Barcelona ha fet d’aquest club una institució pràcticament intocable. No obstant això, les transmissions del Barça de la mà del periodista Alfonso Arús, en clau d’humor, van marcar una fita en la radiodifusió catalana i van trencar aquest tabú. Ara bé, encara va ser més gran l’impacte del programa de televisió ‘Força Barça’ que, dirigit per Alfonso Arús, feia befa de tothom. Jugadors, directius i aficionats, tots foren satiritzats al programa que cada divendres emetia el canal autonòmic català.

Durant dues temporades, els teleespectadors van gaudir de les paròdies de l’equip de l’Arús, que utilitzava les màscares d’Amadeu Ferrer per donar vida als personatges més emblemàtics de l’entorn blaugrana. Johan Cruyff, Josep Lluís Núñez, Mendoza, Di Stefano, José Manuel Lara i molts d’altres van ser els protagonistes de divertidíssims gags sobre l’actualitat futbolística.

Un altre producte del geni de la direcció del programa fou la creació d’una minisèrie a l’estil Poble Nou (la primera sèrie de producció pròpia de TV3, que va obtenir un gran èxit) anomenada “Ciutat Badia”, que explicava les penes de l’exporter del Barça Carles Busquets. La col·laboració de l’humorista i dibuixant Óscar Nebreda era un altre dels atractius del programa, que oferia una nota àcida i sarcàstica de l’actualitat del Barça.

I, a més a més del món del futbol, també els famosos de la premsa rosa van tenir el seu espai en aquest xou de l’humor. Ells eren els protagonistes indiscutibles d’un apartat del programa anomenat “As de cors”, un concurs per a homes en el qual havien de demostrar els seus coneixements sobre la premsa rosa.

El programa –que durava més de dues hores– destinava la resta del temps a les entrevistes increïbles de Javier Cárdenas amb els personatges més rars, les imitacions i els vídeos domèstics dels teleespectadors.

Emissions

Programa Cadena Temporada Audiència mitjana Mitjana de share
Força Barça TV3 1994 561.000 22,40 %
This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 1362687425 Feed will not update.